Rövidhírek

2021.12.27. 11:51

Meghosszabbítható a tej támogatása

 – A 2020 utáni Közös Agrárpolitikával kapcsolatos jogalkotási eljárás elhúzódása miatt az Agrár­minisztérium tavaly egy évvel meghosszabbította a szarvasmarha tejágazatot érintő állatjóléti támogatás kötelezettségvállalási időszakát – emlékeztetett Nagy István. Az agrárminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy 2022-ben ismételten – immár mindkét támogatotti körre – elérhető lesz a hosszabbítás lehetősége. Azoknak a kedvezményezetteknek, akik ezzel élnek, egy évvel tovább, 2023. április 30-ig tart a támogatási időszak. 

 

 

Az érintettek a kötelezettség­vállalási időszak meghosszabbítását az Államkincstár által rendszeresített és közzétett elektronikus formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával kérelmezhetik ja­­nuár 25-től február 22-ig. Fontos, hogy a kérelem március 11-ig visszavonható. Amennyiben a gazdálkodó nem kíván élni a hosszabbítás lehetőségével, úgy természetesen nem szükséges kérelmet benyújtania. 

 

 

– A hosszabbítás lehetőségével élő szarvasmarhatartók a 2022. május 1-jével kezdődő gazdálkodási évtől jelentősen megemelt támogatási összegekre lehetnek jogosultak – hangsúlyozta Nagy István. A pályázati felhívás és a módosítás részleteit tartalmazó közlemények a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetőek el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!