Rövidhírek

2022.01.05. 16:25

Időpontfoglalás nélküli oltásra hívnak

Minél többen vegyék igénybe a koronavírus elleni helyi oltási lehetőséget – ezt kérik a Kisteleki Egészségügyi Intézmény szakemberei, akik az Országos Oltási Munkacsoport kérésének megfelelően az oltási akciókhoz csatlakozva minden csütörtökön, pénteken és szombaton akciónapokat tartanak.

K.A.R.

A településen előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet felvenni az első, az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltást is a Kossuth utca 9. szám alatti intézmény védőnői helyiségében. A Kisteleki Egészségügyi Intézményben először január 6-án, 7-én és 8-án lesz akciónap, az első két napon 14 és 18, míg a harmadikon 10 és 18 óra között lehet kérni a koronavírus elleni oltást. A szakemberek hangsúlyozták, az oltási akció kizárólag a 12 év feletti lakosságra vonatkozik, az 5 és 11 év közötti gyermekek oltása továbbra is csak időpontfoglalással lehetséges.

Eközben a hódmezővásárhelyi operatív stáb arról számolt be, hogy a városban jelenleg 40-en vannak hatósági karanténban, és bár csökkent a karanténban lévők száma, érvényben maradnak a településen az eddig bevezetett óvintézkedések. Az intézmények vezetői közölték, alig, vagy egyáltalán nincs megbetegedés az óvodákban és a bölcsődékben, így azok szinte teljes létszámmal működnek.

Továbbá nemcsak a vásárhelyi kórház oltópontján lehet kérni időpontfoglalás nélkül a vakcinát, hanem a háziorvosoknál is lesznek akciónapok. Az első ilyen alkalom Krumesz Adrienn és Kovács Ildikó körzetében lesz január 7-én és 8-án.

Mindemellett pedig szerda reggelig újabb 101 fertőzöttet regisztráltak Csongrád-Csanád megyében, így már 56 ezer 582-en kapták el a koronavírust 2020 tavasza óta megyénkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!