Rövidhírek

2022.04.29. 11:47

Újra a ringben Kis Máté

Hosszú idő után újra éles meccsen lép a kötelek közé a Szeged BC korábbi WBO nagyközépsúlyú interkontinentális világbajno­ka, Kis Máté (29). A Tisza-parti öklöző legutóbb a profik között tavaly júniusban, míg az amatőrök mezőnyében 2021 decemberében bokszolhatott, most pedig egy hivatásos meccs következik a New School Promotion ma esti (kezdés: 20 óra, a Sport2 televízió élőben adja) budakalászi gáláján. 

A szegedi ellenfele a horvát Bosko Misic (30) lesz, aki fordított alapállású, és profi bokszkarrierje eddigi 41 meccséből 24-et nyert, ebből 20-at kiütéssel. 

 Nagyon várom a ma esti meccset, főleg azért, mert reflektorfényben szerepelhetek azok előtt, akik bíznak, hisznek bennem, és támogatnak. Végre lehetnek nézők, ez is nagyon fontos nekem, mert erőt adnak a jelenlétükkel a barátok, a rokonok, a csapattársak. Mindegy, hogy pontozással vagy kiütéssel, de meg kell nyernem a mérkőzést, hogy legyen esélyem szeptemberben megint bokszolni egy rangosabb cél érdekében. Nagyjából tizenkét hetes felkészülésen vagyok túl, optimistán várom a horvát elleni összecsapást 

– nyilatkozta Kis. 

Kis mellett ringbe lép többek között az olimpikon Gálos Roland és Tóth László is. Az esemény főmeccsén Bacskai Balázs a holland Xavier Köhlen ellen igyekszik begyűjteni az IBO gazdátlan nagyváltósúlyú nemzetközi bajnoki címét. Kis Máté a főmeccs előtti párban szerepelhet. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!