Rövidhírek

2022.05.21. 10:15

Döntős szegediek

Két szegedi érdekeltségű egység is A döntőbe jutott a csehországi Racicében az első idei kajak-kenus világkupán.

Munkatársunktól

Pénteken a csehországi Racicében megkezdődött a kajak-kenusok első idei világkupája. 

Az MVM Szeged triója közül az olimpiai negyedik Nádas Bence előbb K1 500 méteren megnyerte az előfutamot, a következő rajthoz állásnál pedig második helyen zárt, így magabiztosan került az A döntőbe (ma 12.11). Nádas még egy számban érdekelt: az olimpiai bajnok Tótka Sándorral K2 500 méteren ma 15.26-kor kezdik meg az előfutamot, ahonnan csak a középfutamba lehet jutni. 

A Nagy Bianka, Bragato Giada alkotta szegedi, tiszaújvárosi kenus duó C2 500 méteren az előfutamban hatodik lett, utána viszont a középfutamban az első három között kellett végezni a továbbkerüléshez, és ezt második helyen meg is csinálták, így ők is A döntősök (szombaton 11.21). 

A Szendy Márkot a hajóban tudó K4 500 méteres egység az előfutamában negyedik lett, majd a középfutamban hatodikok lettek, így a B döntőben (szombaton 9.54-kor) szerepelhetnek majd. 

Az esemény szombaton és vasárnap folytatódik: szombaton még lesznek selejtezők, de már döntők is, míg vasárnap csak finálék. 

Az esemény vasárnap délután az 5000 méteres számokkal zárul. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!