Rövidhírek

2022.05.20. 08:41

Előválogató volt

Munkatársunktól

Budapesten a Gerevich Aladár sportcsarnokban rendezték meg a férfi és női kadett tőr előválogató versenyeket, majd ugyanez történt a junior korosztályban is. A verseny lényege, hogy szeptemberre a kadettmezőnyben legyen egy érvényes induló ranglista. 

A viadalon a jelenlegi serdülő sportolók és a jelenlegi kadett versenyzők közül azok indulhattak, akik a korosztályban maradnak vagy ide kerülnek fel szeptemberben. Ugyanez történt a junior előválogatón, csak a mezőny volt részben ugyanaz, illetve részben két felsőbb évjárattal kiegészítve. 

Az előválogató igen fajsúlyos, hiszen ezekben a korosztályokban már van világ- és Európa-bajnokság, illetve itt már komoly európai és világversenyek vannak, amelyek a felnőtt világversenyek előszobái. 

Az SZTE VK a kadett férfi versenyen 2 versenyzővel képviseltette magát az 53 fős mezőnyben: Zsögön Andor Kolos nyolcadik, míg Nagy Huba 14. lett. 
A 40 fős női kadettmezőnyben Nina Van Leeuwen képviselte a szegedi klubot, és 13. helyezést ért el. 

A következő versenynapon a két szegedi fiú kiegészült Kuba Vencellel, így hárman küzdöttek az 57 fős mezőnyben. 

Az eredményeik: 21. Zsögön Andor, 23. Kuba Vencel, 26. Nagy Huba. A női mezőnyben a 41 versenyző közül Nina Van Leeuwen a 25. helyezést érte el. 
A versenyzők edzője Bakó Tamás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!