Rövidhírek

2022.05.10. 11:36

Hétköznapi hősök a gyerekek egészségéért

Munkatársunktól

A ZöldségGyümölcsHős pályázatot 2021-ben hirdette meg először a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és edukációs programja, az Európai Friss Csapat, azért, hogy elismerje azok kiemelke­­dő és elkötelezett teljesítményét, akik elhivatottan tesznek a zöldség- és gyümölcsfogyasztás nép­­szerűsítéséért, kifejezetten a gyermekek körében. 

– Ha egyetlen szóval kellene meghatároznom, kit keresünk, azt mondanám, példaképet. Olyan inspiráló személyt, aki saját példáján keresztül mu­­tatja meg, hogyan lehet a gyermekekhez közelebb hoz­ni, táplálkozási szokásaikba beépíteni a zöldségeket és gyümölcsöket – fogalmazott Győrffy Balázs. 

A NAK elnöke hozzátette, a magyar lakosság napi átlagos zöldség-gyümölcs fogyasztása csaknem 100 grammal marad el az Egészségügyi Világszervezet által javasolt minimummennyiségtől, a 6 és 18 év közötti gyerekeknek pedig csupán a fele fogyaszt friss zöldséget és gyümölcsöt naponta. 
Hős bárkiből lehet, aki aktívan tesz a zöldség- és gyümölcs­fogyasztás ösztönzéséért Ma­­gyar­­országon. Azért, hogy a gyermekek már úgy nőhessenek fel, hogy a táplálkozásuk alapvető és rendszeres részét a zöldségek, gyümölcsök, az azokból készült ételek tegyék ki. 

A pályázatra elektronikus úton június 7-ig lehet jelentkezni, a [email protected] e-mail-címen. A kiírással kapcsolatban bővebb információk a frutti-veggi.hu/zoldseg-gyumolcshos/ weboldalon és a program közösségimédia-felületein találhatók. Az eredményhirdetés 2022. június 17-én a harmadik hazai zöldség- és gyümölcsnapon lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!