Rövidhírek

2022.05.11. 11:15

Madárbarát településeket keres az MME

Évtizedek óta fut a lakosságot megcélzó Madárbarát kert program a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület gondozásában. Lapunkban is írtunk már nem egy alkalommal arról a program nyomán, hogyan se­­gíthetjük a kertünkben is felbukkanó madarakat. Ezúttal önkormányzatok részére hirdetett pályázatot az MME, Madárbarát település minta­projektek megvalósítására. 

A mintaprojektre olyan ön­­kormányzatok pályázhatnak, amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök, például odúk, odútelepek ki­­helyezve. 

A nyertes önkormányzatok településenként egymillió forint értékben ma­­dárvédelmi, természetvé­delmi eszközöket kapnak, Madárbarát mintakert tanösvényt, és kétéves szaktanácsadást. Népességszám alapján öt településtípust jelöltek ki: települések 500 fő, 501–1500 fő, 1501–5000 fő, 5001–100 000 főig; települések egy kisebb településrész kijelölésével, il­letve budapesti kerületek 100 001 fő felett. Minden kategóriá­ból két nyertest választanak, a leadási határidő június 10-e. A pályázónak vállalnia kell többek között, hogy amennyiben pályázata nyer, a kapott eszközöket a kétéves pályázati periódus után 5 évig működteti és karbantartja. A részleteket, feltételeket és a pályázati űrlapot az MME oldalán érik el az érdeklődők. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!