Rövidhírek

2022.05.19. 10:16

Ökumenikus imabatyu

Munkatársunktól

Különleges imaalkalmat szervez a hódmezővásárhelyi öku­­menikus közösség május 30-án, hétfőn 17 órai kezdettel a Völgy utcai unitárius templomban. A rendkívüli találkozásra az ökumenikus lelkészközösség szeretettel invitál minden érdeklődőt. 

A hagyományos januári imahetet ugyanis Hódmezővásárhelyen a pandémia miatt nem rendezhették meg, ezt most május utolsó hétfőjén rendhagyó módon pótolják. 

Ezen a délutánon, az igemeditációk során azt szeretnék megvizsgálni, mi van a mi batyunkban? Mit tudunk el­hozni egy ilyen közösségi al­­kalomra, és „bedobni” a kö­­zösbe? És mit tudunk elvinni saját közösségeinkbe a végén? Kik vagyunk mi, vásárhelyiek, és hitünk mennyire segít megtartani lelkünket, mindennapi tevékenységünkben hogyan tükröződik a kereszténység. 

Ebben rövid igemeditációk és a hozzájuk kapcsolódó imádságok, könnyűzenei dalok és egy imasétány segítik a résztvevőket. Az alkalmat szeretetvendégséggel zárják az imaalkalom szervezői az unitárius templom udvarán. Nem csupán a találkozás különleges, a csúcsíves gót stílusú, 32 méter magas tornyú, a legelső teljesen felszerelt magyarországi unitárius templom még 1910-ben épült meg. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!