A Szegedi RSE a háromnapos torna házigazdája

2022.05.20. 08:59

Országos döntőben szerepelnek

A hétvégén eldől, ki lesz az országos bajnok az U15-ös korosztályú fiú röplabdázók között. A hatos döntőt a Szegedi RSE rendezi meg, amely nehéz csoportba került, és a Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokában rendezi a tornát.

V. P.

Hazai pályán küzdene az éremért a Szegedi RSE U15-ös fiúcsapata. Csányi Dániel tanítványai ugyanis a Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokában fogadhatják ellenfeleiket, a csoportküzdelmek során a Kunhegyessel és a MÁV Előrével játszanak majd, a másik csoportban a Dág, a KESI és a Pénzügyőr szerepel. Az első meccset ma 10 órától rendezik, az SZRSE 14.30-tól és 17.30-tól lép pályára. Az érdeklődők a Tisza Palota felől közelíthetik meg a Ludányi Márton sportcsarnokot. 

Nagyon örülök, hogy fiú­vonalon is sikerült hatosdöntőbe jutnunk. A klub történelmében erre régóta vártunk már. A hazai pálya nekünk kedvez, a csoportbeosztást tekintve viszont a legnehezebb csoportba kerültünk, mert a középszakasz első és második helyezettjével játszunk majd. Ezt sem tartom viszont problémának, mert itt már nincs könnyű ellenfél, a hatodik is képes megverni az elsőt a keresztjátékban. Jó lenne, ha sikeresen zárnánk a pénteket és csak szombaton délután kellene játszanunk az elődöntőben – mondta lapunknak Csányi Dániel. 

A lebonyolítás szerint a két csoport első helyezettje automatikusan elődöntős, míg a második és harmadik helyezettjei egymás ellen vívhatják ki az elődöntőbe jutás jogát. 

A gyerek és serdülő korosztályt összevontan kezdtük el a szezont, ami jó ötlet volt, mert mindkét korosztályban kevés a létszámunk. Az elmúlt hétvégén a serdülő másodosztály négyesdöntőjét sikerült megnyernünk, közülük többen pályára lépnek a mostani hétvégén. Nagyon remélem, a legutóbbi siker kellő lendületet és motivációt adott nekik ahhoz, hogy éremért küzdjünk – zárta Csányi Dániel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!