Rövidhírek

2022.06.29. 11:13

Négyezer diákot ért el a program

A Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola komplex, MTMI-fókuszú (Matematikai, Természettudományi, Műszaki és Informatikai tudományterületek) pályaorientációs és szemléletformáló programsorozat megvalósítását tűzte ki célul. Ennek célja, hogy a műszaki és természettudományos szakokra járók aránya nőjön a felsőoktatási intézményekbe bekerülő és ott végző hallgatók között. A projektben olyan, tanórához köt­­hető és tanórán kívüli, pályaválasztásra ösztönző program­elemek szakmai kidolgozása, megszervezése és megvalósítása zajlott, amelyek alkalmasak a ma­­tematikai, természettudományos, informatikai és műszaki kompetenciák átfogó, tudatos és tervszerű fejlesztésére, valamint az élményközpontú és felfedezésalapú pedagógiákra építve ké­pesek előmozdítani az MTMI-pályák választásának népszerűsítését. 
A MosT MIénk A PÁLYA! programban több mint 2500 órányi MTMI-fókuszú tehetséggondozó, tudománynépszerűsítő, tanórához köthető és tanórán kívüli pályaorientációs tevékenység valósult meg, több mint 4000 fős célcsoportot értek el, amelyben nagy számban szerepeltek Szeged és a régió más iskoláinak tanulói, tanárai, szülők és más érdeklődők is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!