Rövidhírek

2022.08.05. 13:46

Tragédia lett az embercsempész ámokfutásának a vége

Csütörtökön 18 óra és pénteken reggel 6 óra között a rendőrök összesen 244 határsértőt tartóztattak fel és 82 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen. A migránsok nagyobb részét most is Csongrád-Csanád megyében találták. Ott a járőrök 9 csoportban összesen 158 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalmon, Domaszéken, Kübekházán, Szeged-Szőregen és Gyálaréten.

A szomszédos Bács-Kiskun megyében pedig tragédia lett egy embercsempész ámokfutásának a vége, három ember meghalt. A rendőrség azt közölte, hogy egy georgiai férfi tizenöt embert akart átcsempészni az országon egy személyautóval. Egy járőr Tázláron akarta igazoltatni, de ő megállás nélkül továbbhajtott. Az autót vezető férfi az 54-es út kereszteződéséhez érve sem lassított, nem adott elsőbbséget, ezért összeütközött egy másik autóval. A járőr a helyszínre érve a járműveket az árokba borulva találta; az autók az ütközés miatt kigyulladtak. A határsértők közül ketten a helyszínen életüket vesztették, bennégtek a járműben. A két kocsiban utazók közül tizenkét sérültet kórházba szállítottak, közülük egy határsértő életét vesztette. A georgiai sofőr ellen a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenséggel járó közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak nyomozást. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!