Rövidhírek

2021.07.24. 12:18

Csokit készített tej- fehérje érzékenyeknek

Szeged. Harmadik lett a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián az SZTE Mérnöki Karának hallgatója, Csatári Enikő. A növényi tejhelyettesítők alkalmazhatóságát kutatta a pszeudotejcsokoládék fejlesztésében. Az SZTE elsőéves, MA-s Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök szakos hallgatója először mérettette meg magát az OTDK-n. – A témaválasztásom személyes indíttatású, mivel tejfehérje-érzékenységem van. Emiatt szerettem volna egy olyan tejcsokoládét megalkotni, amit nyugodt szívvel fogyaszthatok. Az elkészített növényi italokból könnyebb volt növényi „tejport” készíteni, ugyanis a víztartalom elpárologtatása után több szárazanyag maradt vissza. Így a kísérletem eredménye kókuszos-rizses, mandulás és kesudiós „tejpor” lett.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!