Sport PRINT

2007.01.17. 15:19

Elutasította a rendőrség a Ferencváros feljelentését

A BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya elutasította a Ferencváros feljelentését arra hivatkozva, hogy a hűtlen kezelés tekintetében a bűncselekmény gyanúja hiányzik.

"Az egyesület vezetése azért fordult a nyomozóhatósághoz, hogy tisztázást nyerjen: a Club és az FTC Labdarúgó Zrt. kilátástalan gazdasági helyzetét előidéző, több milliárdos veszteséget felhalmozó korábbi gazdálkodás büntetőjogilag értékelhető-e vagy sem. A feljelentéssel tehát az FTC célja a felelősség tisztázása, a múlt lezárása volt." - olvasható  az FTC elnökségének többsége által kiadott közleményben.

"A feljelentésben meghatározott bűncselekmények úgynevezett hivatalból üldözendő bűncselekmények. A nyomozóhatóságnak tehát akár feljelentés hiányában is törvényi kötelessége az ügy valamennyi körülményének tisztázása, ennek érdekében nyomozati cselekmények lefolytatása, és mindezek alapján a jogilag releváns konzekvenciák levonása. A nyomozóhatóság ugyanakkor a tárgyi esetben nem rendelt el feljelentés kiegészítést, nem folytatott le semmilyen nyomozati cselekményt. Anélkül hozta meg tehát határozatát, hogy az ügyben bármilyen érdemi eljárást, vizsgálatot lefolytatott volna."

Címkék#*hazsport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!