Sport PRINT

2007.01.24. 15:19

Folytatta jó szereplését a magyar férfi kéziválogatott

Címkék#*nemzsport

Folytatta jó szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott a németországi világbajnokságon: a középdöntő első fordulójában Skaliczki László szövetségi kapitány együttese 28-25-re verte a cseh csapatot, így továbbra is százszázalékos.

Magyarország-Csehország 28-25 (17-10)
Magyar gólszerzők: Iváncsik G. 7, Császár 4, Nagy L., Iváncsik T., Mocsai 3-3, Ilyés, Diaz, Gál 2-2, Katzirz, Tombor 1-1

A magyarok számára az volt a tét, hogy újabb győzelem esetén elvileg a negyeddöntőben érezhette magát a csapat. Kimaradt helyzetekkel indult a mérkőzés, a két kapus Puljezevics és Galia remekelt. Az első gólt Ilyés dobta 4:10 percnél. 5-0-nál, a 8. percben a cseh szövetségi kapitány időt kért. Teljes volt a tanácstalanság a riválisnál, amely a 11. percben, 7-0 után volt eredményes először. Iváncsik Gergő közben háromszor is betalált, és a folytatásban sem állt le a gólgyártással.

A magyarok remek védekezés után rendre labdát szereztek, és az indulások végén nőtt a különbség. Negyedóra elteltével 10-2 volt az állás. A 18. percben már kétszámjegyű lett az előny (12-2), ezt követően pedig felváltva estek a gólok, ebben a szakaszban főleg Császár sziporkázott. A szünet előtti részben könnyelművé vált a gárda, és felzárkóztak a csehek. 16-9-nél - sorozatban bekapott három gól után - Skaliczki László szövetségi kapitány időt kért.

A második félidőben a korábbinál sokkal agresszívebben játszott a cseh csapat, azonban közelebb férkőzni nem tudott. Gál kiállítása alatt a kapufa többször is segített a Puljezevicset váltó Fazekasnak. Az ellenfél nem adta fel, feljött 19-15-re, amikor legjobbjuk, Jícha büntetést kapott, a két perc 1-1-gyel zárult. Ezután Tombort küldték ki a bírók, és megint szorosabb lett az állás. Ahogy visszatért a padról, látványos gólt dobott (25-19), de a csehek még újabb emberhátrányuk során is faragtak a hátrányból. Az 55. percben 26-23-nál Skaliczki megpróbálta rendezni a sorokat.

A hajrában lélektanilag fontos pillanatban előbb Császár lőtt gólt, majd Fazekas védett bravúrral. Katzirz kiállítása már kevés volt a cseheknek az esetleges bravúrra.

A Skaliczki-sereg saját magának tette nehézzé az összecsapást azzal hogy a biztos vezetés tudatában kiengedett.

A magyarok csütörtökön 18:15 órakor az olimpiai bajnok, a két évvel ezelőtti vb-n ezüstérmes horvát csapattal mérkőznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!