Sport

2010.11.07. 18:43

Talmácsi Gábor abbahagyja?

A tizedik helyen zárta a gyorsasági motoros világbajnokság idei utolsó futamát Talmácsi Gábor. A Moto2 kategóriában szereplő magyar versenyző szépen búcsúzotta szezontól, és mivel vasárnap délután öt órakor lejárt a szerződése a Fimmco Speed Up-istállóval, az is előfordulhat, hogy utoljára láthattuk a sorozatban.

Delmagyar.hu

Az immáron volt csapata ugyan nevezte a következő évadra is, és a vébé jogtulajdonos Dorna felvette a géposztályban jövőre indulók listájára Talmát, de sajnos egyelőre nincs szerződése. Nagyjából 135 millió forintnak megfelelő összegért kellene bevásárolnia magát valamelyik csapathoz, azonban nem áll a rendelkezésére az összeg - írja a blikk.hu.

- Nehéz helyzetben vagyunk, mert tudomásom szerint hat-hét szabad hely van még a mezőnyben, de egyelőre mindegyikért fizetni kellene. Sajnos nem a sportolói nagyság és a versenyzői tudás számít, hanem kizárólag a pénz – árulta el Stefano Favaro, Talmácsi menedzsere.

Talmácsi Gábor Estorilban. Fotó: daylife.com

Talmácsi Gábor Estorilban.
Fotó: daylife.com

A magyar versenyző mindent megtett az utolsó futamon a szép szezonzárásért, és tizedik helyével előzetes célját, az összetett pontversenyben a hatodik pozícióját bebiztosította.

– Örülök, hogy sikerült megőriznem a hatodik helyet, egy nem túl szerencsés szezon végén.Sok minden összejött ebben az évben, de úgy gondolom, hogy a teljesítményem semmiképp sem lebecsülendő – értékelt [namelink name="Talmácsi Gábor"]. – A tárgyalások továbbra is folynak arról, hogy 2011-ben hol folytatom. Meglátjuk, mit hoz a jövő. A lelkiismeretem tiszta, mindent megtettem a sikerért, de ha nem találunkmegfelelő csapatot, akkor nem ragaszkodom majd a motoros pályafutásom folytatásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!