Ez most teljesen más lesz

2020.12.16. 13:07

Csúcsrangadó zárt kapuk mögött: MOL-PICK Szeged–Telekom Veszprém

Jön az év első szuperrangadója a férfi kézilabda NB I.-ben, holnap 19 órakor (tv: M4 Sport) a Telekom Veszprém lesz a MOL-PICK Szeged vendége az újszegedi sportcsarnokban, a történelemben először zárt kapuk mögött.

Becsei Dávid

Szomorú pillanat. Reméljük, a veszprémi kapusok többször nyúlnak maguk mögé.

Fotó: Karnok Csaba

Tizenhatodik és talán a legrendhagyóbb, legkülönlegesebb mérkőzése következik a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának csütörtökön 19 órától a 2020–2021-es szezon őszi idényében. Zárt kapuk mögött a bajnoki címvédő Telekom Veszprém lesz az ellenfél. Ebben a párosításban jelentéktelen találkozó nincs.

A szegediek a Csurgó elleni ha­­zai botlás után szépen zárnák az évet a bajnokságban, míg a vendégek célja a 100%-os mérleg megőrzése mellett a felkészülés lehet a jövő heti, nyárról elhalasztott Bajnokok Ligája négyes döntőjére.

Kevés ilyen rangadó van

Európa egyik legnagyobb bajnoki rangadója következik holnap este az újszegedi sportcsarnokban, amelynél nagyobb ér­­deklődés talán csak a német Nordderbyt, a THW Kiel–Flensburg összecsapást övezi.

Szomorú pillanat. Reméljük, a veszprémi kapusok többször nyúlnak maguk mögé.
Fotó: Karnok Csaba

Ez a Szeged–Veszprém találkozó azonban más lesz, mint a többi. A járványhelyzet miatt törölt 2019–2020-as szezon után nincs klasszikus bajnoki címvédő, 2019-ben pedig a rekordbajnok nyert. A szuperrangadó sava-borsát adó fantasztikus hangulat már fél órával a meccs előtt, a csipkelődések, az üzengetések a két szurkolótábor kö­zött ezúttal biztosan elmaradnak, ugyanis a járványügyi korlátozások miatt ezt a találkozót is zárt kapuk mögött kell megrendezni. A M4 Sport televízió élő közvetítéséből tájékozódhat mindenki.

Jön a sportág csúcsa

– Ez a rangadó a sportágunk csúcsa, nagyon várom már – nyilatkozta a klubhonlapon Mikler Roland, a MOL-PICK Szeged kapusa, aki 2014 és 2019 között a holnapi ellenfél hálóőre volt. – Ha velünk lenne a táborunk, akkor azért könnyebb lenne, de nem is lehet más a célunk, mint két ponttal gazdagodni. Komoly csata lesz, mint az összes többi ebben a párosításban – állapította meg a 36 éves játékos, aki tavaly tért vissza Veszprémből, míg idén a spanyol jobbátlövő Jorge Maqueda fordított útvonalat járt be.

Hiányoznak a szurkolók

Hozzátette, nehéz megfogalmazni, milyen rossz a szurkolók nélkül pályára lépni folyamatosan, mert nekik szól a játék. Hiányzik a különleges varázs, amikor egy-egy védés után skandálják a nevét, a kékbe öltözött oldallelátó, vagy éppen amikor rázendít a sportcsarnok közönsége a „PICK Szeged!” rigmusra.

Ígérem, minden #kékek szurkolóért is harcolunk, mert tudjuk, mennyire szeretnek bennünket, és a győzelmet na­gyon megérdemlik, mert minden helyzetben mellettünk állnak

– fogadkozott Mikler.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!