Sport

2013.11.12. 14:06

Egerszegi és Darnyi az elsők között a Magyar Úszó Hírességek Csarnokában

Mellettük Harigtay András háromszoros világbajnoknak, az edzők közül Kiss Lászlónak, posztumusz pedig Hajós Alfrédnak és Széchy Tamásnak szavazott bizalmat MÚSZ-kuratórium.

MTI

Az elsők között [namelink name="Egerszegi Krisztina"] és [namelink name="Darnyi Tamás"] kerül be a Százhalombattán életre hívott Magyar Úszó Hírességek Csarnokába.

Amint az a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) keddi sajtótájékoztatóján elhangzott: az egyéniben ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi és a négyszeres ötkarikás aranyérmes Darnyi mellett [namelink name="Harigtay András"] háromszoros világbajnoknak, az edzők közül Kiss Lászlónak, a válogatott jelenlegi szövetségi kapitányának, posztumusz pedig a honi úszósport első olimpiai bajnokának, Hajós Alfrédnak és [namelink name="Széchy Tamás"] mesteredzőnek, megannyi klasszis kinevelőjének szavazott bizalmat a [namelink name="Gyárfás Tamás"] MÚSZ-elnök vezette kuratórium.

A beiktatási ünnepséget szombaton tartják Százhalombattán, ahol csütörtöktől rendezik meg három napon át az idei rövidpályás országos bajnokságot. A már hagyományos színhelynek számító uszodában szinte a teljes honi élvonal felvonul, s még a rövidpályás világkupa-sorozat záróversenyéről, Pekingből hazatérő vb- és Eb-aranyérmes Hosszú Katinka, s az olimpiai, világ- és Európa-bajnok [namelink name="Gyurta Dániel"] is bekapcsolódik az ob-be. Bőséges versenyprogramot bonyolít le a 25 méteres medencébe kiírt bajnokságon az olimpiai ezüstérmes, sokszoros vb- és Eb-győztes [namelink name="Cseh László"], aki a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a váltók mellett várhatóan hét egyéni számban indul. Az ob-t különösen abból a szempontból tartja fontos állomásnak, hogy alaposan felmérheti, hol tart a decemberi, dániai rövidpályás kontinensbajnokság előtt a felkészülésben.

Ami a programot illeti, minden nap délelőtt 9.30 órától zajlanak az előfutamok, a döntőket pedig csütörtökön és pénteken 17, szombaton pedig 15 órától tartják. A bajnokságról a szövetség most indult televíziója, a MÚSZ TV a szövetség weboldalán végig egyenesben közvetít.

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!