Inspirálja a család

2020.05.02. 09:12

Nem áll messze a fizikai munka Rosta Miklóstól

Tisztában van vele, hogy még rengeteget kell fejlődnie, de már így is rengeteget tanult első idényében a MOL-PICK Szeged magyar válogatott kézilabdázója, Rosta Miklós.

B.D.

Rengeteget tanult. Rosta Miklós világklasszisoktól tanulhat minden edzésen. FOTÓ: FRANK YVETTE

A 21 éves Rosta Miklós 2019 nyarán igazolt Szegedre, amely nagy lépés volt számára. A nagy sikerekre azonban még várnia kell, a koronavírus-járvány miatt a bajnokságban, a kupában és a Bajnokok Ligájában sem küzdhet már aranyéremért csapatával.

– Emlékezetes és élményekkel teli szezon volt. Sokat kellett tanulnom és még sokat kell fejlődnöm. Szerencsés vagyok, mert egy igazi példakép a poszttársam Bánhidi Bence személyében, akire felnézek, de Matej Gabertől is rengeteget tanulhatok, hiszen ő védekezésben klasszis. Sosem felejtem el a csodás BL-sikereket a Barca és a PSG ellen – árulta el a klub élő interjújában a 202 centiméter magas tehetség.

Rengeteget tanult. Rosta Miklós világklasszisoktól tanulhat minden
edzésen. FOTÓ: FRANK YVETTE

Igazi kézilabdás családba született, édesapja a Dunferr oszlopos tagja volt, míg nagybátyja, István Szegeden is megfordult.

– Sokkal inkább inspirál, mintsem nyomaszt, hogy a családomban ilyen remek játékosok voltak. Mindig a kézilabda a fő téma nálunk, nincs olyan, hogy ne beszéljünk róla. Apával mindennap beszélek, folyamatosan hasznos tanácsokkal lát el, rengeteg segítséget kapok tőle – árulta el ifj. Rosta Miklós, aki az elmúlt héten hazalátogatott Győrbe. – Meglátogattam anyukámat és apukámat. December óta nem jártam otthon hosszabb időre. Szerencsére megismertek, pedig most növesztem a szakállam. Nincs vele tervem, szimplán lusta vagyok borotválkozni – tette hozzá nevetve.

Szabadidejét zsombói barátnőjénél tölti, ahol gyakran besegít a gazdálkodásba.

– Homokban futunk, csinálom az előírt feladatokat, a munka pedig nem áll messze tőlem, hiszen a szüleimnél is sok a feladat, van egy hatalmas szőlőültetvényünk – jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!