Sport

2012.07.11. 13:32

Stanley-kupa a hátsó kertben: amerikai szürrealizmus Szlovéniában

Amerika és az amerikai sportok ha másért nem, ezért biztosan szerethetők. Ilyen szürrealizmus csak a tengerentúlról árad (át Európára).

Garai Szakács László

Jesenice kis falu az osztrák–szlovén határon az Alpok lábánál. Itt készült ez a nem túl szokványos fotó. Ilyenek szoktak a családi albumok büszkeségei lenni, anyukák, apukák, nagyszülők nézik szipogva, ahogy a nagyfiú a hátsó kertben pózol.

A fotót az NHL Facebook-oldalán találtuk

A fotót az NHL Facebook-oldalán találtuk

Csakhogy ennek a nagyfiúnak a Stanley-kupa van a kezében! A fotón ugyanis [namelink name="Anze Kopitar"], az idei NHL-bajnok Los Angeles Kings első soros centere látható, amint a rózsabokrok, a szőlőlugas és egy fasufni előtt tartja magasba azt a trófeát, amelyet részben az ő ellenállhatatlan játékával nyert meg az idei szezon legsötétebb lova, s amelyet nagyon sok príma amerikai hokis sem „szagolhat" meg soha életében. Ő meg fogja, s elviszi a szüleihez, megmutatja az egész falunak, hogy igen, oda van felvésve a nevem, és igen, megérte a hokit választani annak idején.

Anze Kopitar hazavitte a Stanley-kupát szülőfalujába, a szlovéniai Jesenicébe

Anze, tartsd meg jó szokásod, mutass meg így mindent a szüleidnek!

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!