Szeged és környéke

2017.10.24. 18:42

15 év közérdekű adataira kíváncsi a Fidesz és a KDNP

Szeged - A szegedi Fidesz és KDNP szeretné tudni, mire költötték az elmúlt tizenöt évben a közpénzt az önkormányzatnál, ezért közérdekű adatigényléssel fordult a polgármesteri hivatalhoz - jelentette be kedden a városháza előtti sajtótájékoztatóján Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke és Nógrádi Tibor, a Fidesz helyi elnöke.

Munkatársunktól

Haág szerint alig telik el úgy nap, hogy ne pattanna ki korrupciós botrány Botka László polgármester közvetlen környezetében. Példának említette a VIP-parkoló-botrányt, a Szeviép-ügyet és a Mars téri piacot. A KDNP-s politikus közölte, ha nem kapják meg a kért információkat, akkor bírósághoz fordulnak.


„Ha közpénz elköltéséről van szó, akkor joga van mindenkinek megtudnia, hogy mire is fordítja azt a város, és ők pedig kötelesek erről számot adni. Ha nem adnak számot, akkor az is felér egy vallomással, hiszen akkor valószínűleg takargatnivalójuk van" – mondta Haág. Közölte, tanácsadói szerződéseket, egyéb jelentősebb szerződéseket szeretnének látni, hogy meg lehessen állapítani,  reálisak voltak-e azok, vagy netán voltak-e túlárazások. A Szegedi Tükörrel kapcsolatban is kérnek adatokat, de szeretnék látni a hirdetési szerződéseket is. Egyéb szolgáltatási szerződésekre is kíváncsiak, többek között a személyszállításra, autóhasználatra, vendéglátásra és szálláshely-szolgáltatásra vonatkozó szerződésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!