Szeged és környéke

2019.02.26. 20:48

150 millió forinttal támogatja a város a Szegedi Tudós Akadémiát

A Szegedi Tudós Akadémia programsorozat 2012-ben indult, idén 13. alkalommal hozott Nobel-díjas tudóst a városba.

Munkatársunktól

 Ez alkalommal Erwin Neher német biofizikus látogatott Szegedre, aki öt éve már járt már nálunk. Az elmúlt két napban előadást tartott előadást, illetve Hódmezővásárhelyen és Szegeden látogatott meg középiskolásokat laborgyakorlatukon.


A kedden tartott sajtótájékoztatón Hegyi Péter programigazgató elmondta, komoly képzési programot építenek: az új iskolarendszer a jobb eredmények elérése érdekében összeköti a gimnáziumot és az egyetemet. Mostanra több mint száz középiskola és 1000 diák vesz benne részt az ország minden pontjáról.


Solymos László alpolgármester elmondta, a szegedi önkormányzat kiemelten támogatja ezt a kezdeményezést: öt éven keresztül évi 30 millió forintot ad a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány működtetésére. Mint fogalmazott, a város nem titkolt célja, hogy Szent-Györgyi Albert után újabb Nobel-díjast adjon a világnak. A támogatásért a Szegedi Tudós Akadémia köszönő oklevelet és egy érmet adott át.


Varró András, a Szegedi Tudós Akadémia kuratóriumi elnöke hozzátette: kormány is támogatásra méltónak találta 2016-ban a programot, ennek köszönhetően tudták megvásárolni az egykori Bartók Béla Művelődési Központ épületét, amelyben 2020 őszétől diákotthon és képzési központ működik majd.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!