Szeged és környéke

2015.11.18. 11:17

19 migráns bíróság elé állítását kezdeményezte az ügyészség

A vádlottak jellemzően Kelebia és Röszke térségében jött át a határzáron.

Munkatársunktól

A Szegedi Járási Ügyészség az elmúlt hét folyamán további 19 illegális határátlépő gyorsított eljárás keretében történő bűnösségének megállapítását indítványozta a Szegedi Járásbíróságnál.

 

A vádiratok szerint a vádlottak jellemzően Kelebia és Röszke térségében jött át a határzáron, míg többen ismeretlen helyen léptek be az ország területére. A vádlottak közül 13 személy a már mások által korábban megrongált kerítésen kialakított résen jutottak be Magyarország területére, míg a többiek határzáron átmászva. A vádlottak közül 4 albán, 7 szír és 8 koszovói állampolgár.

 

A vádlottak közül a bíróság határozatának kihirdetését 17 személy őrizetben, míg 2 személy szabadlábon várta.  Valamennyi vádlott a bűncselekmények elkövetését elismerte.

 

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság döntött. A migrációs vásághelyzet kihírdetése óta mintegy 685 személy bíróság elé állítását kezdeményezte az ügyészség a bíróság előtt - közölte Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!