Szeged és környéke

2007.01.08. 15:19

Az időjárás kedvez a vírusoknak

Tavaszias napok jönnek, az enyhe időjárás pedig kedvez a vírusoknak. Az orvosi rendelőkben változó a forgalom, influenza még nincs, viszont gyakoriak a légúti megbetegedések.

Nyemcsok Éva

A tavaszias télben sokan levették a kabátot. Fotó: Segesvári Csaba– Szegeden eddig még nem regisztráltunk influenzát, influenzaszerű megbetegedések azonban előfordulnak – mondta a tegnapi jelentéseket átnézve dr. Kiss Edit, az ÁNTSZ szegedi tiszti főorvosa. A felnőttorvosi rendelők némelyikében a megszokottnál nagyobb a forgalom, így például naponta ötven-hetven beteget lát el dr. Stump Gábor. A háziorvos azt mondta: sok a légúti megbetegedés, a megfázás. A gyermekorvosi rendelőkben viszont még nem mindenütt tapasztalható nagy tömeg. Az egyik Csongrádi sugárúti gyermekorvosnál tegnap kevesebb beteg jelentkezett, mint a múlt héten.

Ingyenes oltóanyag

Ebben az esztendőben a három év alatti gyermekek számára is igényelhető ingyenes influenza elleni védőoltás. Az oltóanyag rendelkezésre áll, a részletekről a házi gyermekorvosnál lehet érdeklődni.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!