Szeged és környéke

2007.01.28. 15:19

Jáksó László: Mi bajunk a nőcikkel? Én rájuk utazom

Új tehetségkutató indul, ezúttal lánycsapatot keres az egyik kereskedelmi rádió. A zsűritag Jáksó László szempontja: utálom hallgatni vagy szeretem.

Gonda Zsuzsa

Fotó: Frank YvetteTehetségkutató, ahol a külső nem számít – ezzel a szlogennel indít énekelni tudó lányok számára versenyt a Danubius Rádió. A legjobbakból együttest alakítanak. Az ötlet Jáksó László műsorában született, ő lesz a zsűri egyik tagja is.

– Egy Kitti nevű hölgy az ötletgazda, aki nyávogó hangon hívott fel adásban azzal – lásd, az élet beszivárog a műmájer médiába –, hogy ő lányegyüttest akar csinálni, vagyis jelentkezett arra a versenyre, ami még nem volt. Ő kezdett el azon nyafogni, hogy Magyarországon nincsen lánycsapat. Én erre azt mondtam, hogy a Fresh, de aztán rájöttünk, hogy a Fresh sincs, mert volt az a botrányuk, hogy nem is ők énekelnek. Miután nem cáfolták, ezért azt kell feltételeznem, hogy ez igaz. Tehát adott egy darab olyan lánycsapat, melynek tagjai nem énekelnek, viszont nagyon szépek. Hát kösz – magyarázta a műsorvezető, aki hangsúlyozta: mivel rádió rendezi a versenyt, nem az érdekli őket, hogy ki hogy néz ki, a zenei előképzettség viszont „jót tesz az ügynek, bár nem előfeltétel".
– Hozzám jönnek be együttesek elég gyakran, és mindig pontosan tudom, melyiknek mondhatom, hogy énekeljen interjú közben. Szolnoki Petinek (Bon Bon) például ez sosem volt baj. Persze vannak csapatok Magyarországon, akik valóban tudnak énekelni, csak nem a lánycsapatok.

Arra a kérdésre, hogy kellenek-e egyáltalán lányegyüttesek, Jáksó közölte: nem hiszi, hogy a magyarok csak a fiúcsapatokra vevők. „Miért, mi bajunk a nőcikkel? Én például rájuk utazom."

A jelentkezés már zajlik, a zsűri tagja Jáksón kívül Tóth Vera, illetve Rakonczai Viktor és Knapik Tamás, akik a lányok dalait írják majd.
– Bár tizenkét évig tanultam zongorázni, a zsűriben lesznek nálam szakképzettebbek, nem én fogok zenei szakértőt játszani. A személyes kisugárzásra figyelek, ami nem azt jelenti, hogy kinek nagyobb a melle. Ugyanakkor fülem azért van, és nem feltétlenül kell annak festeni tudni, aki egy képről mond véleményt. Utálom hallgatni vagy szeretem – ez lesz a szempont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!