Szeged és környéke

2007.01.22. 15:19

Kitüntetett szegediek

A magyar kultúra napján, tegnap kitüntetéseket adott át Hiller István oktatási és kulturális miniszter Budapesten, az Iparművészeti Múzeumban. A kitüntetettek között volt több kiváló szegedi és Csongrád megyei személyiség, a Szegedi Tudományegyetem oktatói.

A magyar felsőoktatás területén végzett iskolateremtő, nemzetközi elismertségű munkájáért Szent-Györgyi Albert-díjat vehetett át Dékány Imre akadémikus, kémikus, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára. A felsőoktatásban végzett magas színvonalú munkájáért Apáczai Csere János-díjat kapott Ötvös Péter, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi docense, az irodalomtudomány kandidátusa és Szegfű László, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető főiskolai tanára, a történelemtudomány kandidátusa.

Kimagasló művészetpedagógiai munkája elismeréseként Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjban részesült Keserű Imre, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanára, aki diákszínjátszás tagozatvezető a budapesti Keleti István Alapfokú Művészetoktatási Iskolában és Művészeti Szakközépiskolában.

Bibliotéka Emlékérmet vett át Keveházi Katalin, a Szegedi

Tudományegyetem könyvtárának osztályvezetője a könyvtári katalogizálás automatizálása és a régi könyvek tudományos feltárása érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!