Szeged és környéke

2007.01.12. 15:19

Korántsem lecsószezon

Új sorozatunkban – természetesen a teljesség igénye nélkül – olvasóinkat a vásárlásban szeretnénk segíteni. Hetente kétszer egy-egy terméket pásztázunk végig szerte Szegeden, minden alkalommal tíz üzletben (a kisboltoktól a multikig) nézünk körül. Ezúttal egy kilogramm paradicsom árát szemléztük.

Szetey András

Paradicsom januárban. Ami korábban luxusnak számított, mára olyan mindennapossá vált, mint a Barátok közt. Itt az EU, a spanyol, az olasz pari is a miénk, ugyanúgy kerek meg kemény, eheti a gyerek télen a vitaminbombát. Már ha meg tudják fizetni a T. szülők. Lecsókészítéshez semmiképp sem ajánlott, látva árainkat (és akkor a paprikáéról még nem is beszéltünk, talán majd egy másik alkalommal...).

Győztesünk – érvényesült a papírforma – egy középmulti, Lidi néni konyhájában találtuk messze a legolcsóbb paradicsomot (399 forint). Érdekesség, hogy tíz állomásunk közül egyedül a fordított ABC-ben leltünk magyar árura, igaz, borsos áron (699 forint) vehetjük a hazait. Aki éjszakai bulizás közben vágyik paradicsomra, annak is beteljesülhet az álma, igaz, kétszer annyiért (799 forint), mintha másnap reggel sorba állna a Szabadkai úton. Nem kizárt, hogy jobban jár, ha rendel egy Bloody Maryt, paradicsom abban is akad.

A termék meseszáma a 9-es. Haladva a korral 600-ért vagy 700-ért már sehol sem kapni, az 599 és a 699 a módi. Aztán hogy mit csinálunk a visszajáró forinttal? Egy biztos: paradicsomot nem veszünk rajta.

1. Lidl 399 Ft
2. Cora 569 Ft
3. Spar (Széchenyi tér) 599 Ft

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!