Szeged és környéke

2007.01.22. 15:19

Megújul a pedagógus- és a mérnökképzés

A Szegedi Tudományegyetemen belül két kar nevének megváltozása a képzési profil módosulására is utal.

– A tanárképzés a legerőteljesebben megváltozott része a hazai felsőoktatásnak – jelentett ki Galambos Gábor. A 6 ezer 600 hallgató ügyeivel foglalkozó Juhász Gyula („tanárképző főiskolai" helyett idén januártól) pedagógusképző kar dékánja hangsúlyozta: 13 alapképzési szak, 19 felsőfokú szakképzés mellett 5-10 mesterképzési szak indítását tervezik. Az olyan hagyományosan e kar kötelékébe tartozó alapszakok, mint például az ének-zene, a rajz, a testnevelés, a nemzetiségi szakok oktatása mellett hangsúlyt helyeznek az osztatlan képzésként induló óvodapedagógus, tanító, gyógypedagógus oktatásra.

– Az idén 45 éves, most 1500 hallgatót képző intézmény történetében fordulópontot jelentett, hogy az SZTE szenátusának döntése értelmében megalakult (az élelmiszer-ipari főiskolai helyett) a mérnöki kar – rögzítette Véha Antal dékán. Három egyetemi alapszakjuk megmaradt: várják a jelentkezőket az élelmiszer mérnök, a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari gépészmérnök, illetve a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakra. A régió munkaerő-piaci igényeinek megfelelően nyitnak a műszaki képzés felé: 10-12 egyetemi alapszak meghonosítása a cél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!