Szeged és környéke

2007.01.22. 15:19

Milliós ajánlat a Gregor-képre Szegedről

Egy kilétét felfedni nem kívánó szegedi licitáló tegnap egymillió forintot ajánlott fel azért a Gregor Józsefet ábrázoló festményért, amit az idei operabál szervezői internetes jótékonysági árverésen értékesítenek.

Gregor József az őt Falstaffként ábrázoló olajfestmény előtt. Fotó: DM/DVDárdai Péter festőművész a 2005-ös operabál előtt egyik legkedvesebb szerepében, Falstaffként örökítette meg az ország legnépszerűbb operaénekesét. A 120x100 centiméter méretű olajkép olyan hitelesen, realisztikusan ábrázolja az ereje teljében mókázó Gregor Józsefet, akár egy fotó. A festmény tulajdonosa, a Budapesti Operabál Kft. egy hete 200 ezer forintos kikiáltási áron internetes árverésre bocsátotta az alkotást.

A rendezvényszervező cég a befolyó összeget jótékony célra, a budapesti Heim Pál Gyermekkórház javára ajánlotta fel. Licitálni a http://www.operabal.com oldalon lehet február 12-én éjfélig. Mint a kft. munkatársától, Kámory Katalintól megtudtuk, tegnap egy kilétét egyelőre felfedni nem kívánó, ismeretlen szegedi licitáló egymillió forintot ajánlott a festményért, így jelenleg övé az érvényes legmagasabb ajánlat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!