Szeged és környéke

2007.01.28. 15:19

Pászti Ágnes a Centrum elnöke

A Centrum Párt Budapesten megtartott szombati tisztújító kongresszusán Pászti Ágnes szegedi ügyvédet, az országos választmány eddigi elnökét választották Kupa Mihály utódjává, azaz a párt országos elnökévé.

Pászti Ágnes a Centrum Pártnak karakteres arculatot szeretne. Fotó: Schmidt AndreaKupa Mihály már korábban bejelentette: visszavonul a direkt politizálástól, és nem indul a Centrum Párt elnöki posztjáért a szombati budapesti tisztújító kongresszuson. A megyei szervezetektől Pászti Ágnes, a párt országos választmányának elnöke, a Csongrád megyei és Szeged városi szervezet korábbi elnöke, valamint Kertai Aurél, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke kapta a legtöbb jelölést az elnöki posztra. Kettejük négyfordulós párharcából végül a volt szegedi kulturális tanácsnok került ki győztesen.

– Rettenetesen nehéz feladatot vállaltam, egy egykor sikeres pártot kell újjáépítenem. Első lépésként szeretném a megyei pártszervezeteket megerősíteni, kiépíteni, hogy ne csak az ország egyik felében működjünk rendesen. A választmány 90 százaléka új tagokból áll, ezzel az új csapattal szeretném flexibilisebbé tenni a szervezetünket. Jelenleg 1412 könyvvel rendelkező jegyzett tagja van a Centrumnak, de több ezer pártoló tagra is számíthatunk – mondta tegnap lapunknak az immár az országos politika frontvonalába lépett Pászti Ágnes, aki mivel fizetést nem kap a pártelnökségért, ügyvédi praxisát is megtartja. Többarcú pártot szeretne, amelyben nem egyedül a pártelnök, hanem három-négy elnökségi tag képviseli a Centrumot.

– Az egészségügyben, a gazdaságban, az oktatásügyben is szakpolitikát kell folytatnunk, az ideológiát félre kell tenni. Az emberek tisztességes munkát várnak a politikusoktól, és azt, hogy valóban az ő érdekeiket képviseljék. 2006-ban kitűnő választási programot alkottunk, de sajnos nem sikerült eljuttatnunk a választókhoz. A célunk természetesen az, hogy bejussunk a parlamentbe, de addig is szeretnénk minden fontos ügyben elmondani a véleményünket. Tagtoborzásba kezdünk, akciókat indítunk, és távol tartjuk magunkat mindenféle szélsőségtől. A következő választáson minden körzetben jelöltet kívánunk indítani. Középtől a jobbközépig minden párttal elképzelhetőnek tartom az együttműködést, de egyelőre nem a szövetségesek keresése, hanem az önálló arculat megteremtése és megmutatása a feladatunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!