Szeged és környéke

2007.02.08. 15:19

Csak a kollégium melletti terület eladó

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) használhatja az állam tulajdonában lévő, a Budapesti úti volt laktanya épületeit. Ennek közelében ott egy 6 hektár nagyságú terület. Ez kerüljön ki a kincstári vagyonkörből – kéri az SZTE az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) használhatja az állam tulajdonában lévő, a Budapesti úti volt laktanya épületeit. Ennek közelében ott egy 6 hektár nagyságú terület. Ez kerüljön ki a kincstári vagyonkörből – kéri az SZTE az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól. A lépés oka az, hogy a terület korábban azzal az elvi elhatározással került az SZTE kezelésébe, hogy ott egyetemi campust alakítson ki. Ám az elképzeléstől – pénzügyi és egyéb megfontolások miatt – az egyetem elállt. A területen mindössze egy kollégiumot hozott létre egy laktanyaépület átalakításával, az oktatási infrastruktúrát a városban bővítette. Tehát az értékesítés kezdeményezése kizárólag az évek óta kihasználatlan területeket érinti, az öthalmi diáklakásokat nem. Az az épület továbbra is az SZTE kezelésében marad és kollégiumként működik. Sőt az SZTE saját forrásból felújítja az épületet, és egy másiknak kollégiummá alakítását még az idén elkezdi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!