Szeged és környéke

2007.05.04. 16:19

Könyvét dedikálta Lévai Anikó

A konyhaablakból címmel jelent meg a közelmúltban Lévai Anikó szakácskönyve, amit a szerző, Orbán Viktor Fidesz pártelnök felesége hatalmas érdeklődés mellett dedikált tegnap délután a Kárász utcai Alexandra könyvesboltban.

Bátyi Zoltán

Délután fél 5-re hirdette meg a Kárász utcai Alexandra könyvesbolt a dedikációt, de már háromnegyed négykor számos olvasó sorban állt a boltban, hogy az elsők között jusson a szerző aláírásához. Amikor pedig megérkezett Lévai Anikó, aki „A konyhaablakból" címmel jelentetett meg nemrégiben szakácskönyvet, már a Kárász utca közepéig ért a könyvesbolton is végigkígyózó sor. A kötet műfajához illően leginkább hölgyek várták türelemmel a találkozást Orbán Viktor feleségével, de vállalták a sorban állást szép számmal férfiak is. Mint a bolt vezetője, Császárné Surányi Rita elmondta, ekkora érdeklődéssel kísért dedikációra még nem volt példa az üzletben, már napokkal ezelőtt fellendült a forgalmuk, Lévai Anikó könyve nagy siker lett Szegeden is.

– Azért siker – jegyezte meg egy korosabb hölgy a sorban –, mert egy olyan szakácskönyvet vehetünk meg, amibe igazi magyaros ételeket gyűjtöttek össze. Olyan ebédet, vacsorát kínál Anikó, amit anélkül is meg lehet főzni, hogy soha nem hallott nevű fűszerek után kutatnánk a boltokban.

Volt, aki ajándékkal kezében érkezett a dedikációra. Egy úr a szegedi dómról készült míves kiadványt nyújtott át Lévai Anikónak, míg egy asszony ízes szegedi tájszólásával csalt mosolyt a szerző arcára.
– Végre egy kis őzés, annyira szeretem a szegedi nyelvjárást – jegyezte meg Lévai Anikó, akit nem sokkal később [namelink name="Kiss-Rigó László"] szeged-csanádi püspök is köszöntött.

Politikáról viszont egyetlen szó sem esett a hosszú sorban.
– Nem mint pártelnök feleségét, hanem mint egy nagyon szimpatikus asszonyt kerestem meg Lévai Anikót. Úgy érzem, sok közös van a sorsunkban. Én is paraszti családból származom, nagycsaládos anyuka vagyok, nekem is rengeteg munka jutott a konyhában – jegyezhettem fel Ruttkay Lászlóné szavait. Eközben a dedikáló asztalhoz egy idősebb úr lépett, s három aláírásra váró kötet tett a szerző elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!