Szeged és környéke

2007.07.03. 16:19

A vásárhelyi Bense Hajnalka utazik Eurodisneybe

Véget ért lapunk Szín 5-ös játéka, tegnap sorsoltuk a nyerteseket. Eldőlt, Eurodisneybe az első osztályos, hódmezővásárhelyi Bense Hajnalka utazik majd. Csütörtöktől folyamatosan közöljük mind az 1674 kitűnő kisdiák fotóját.

R. Tóth Gábor

A Kölcsey utcai Mediterrán terasz környékét tegnap délután árnyékban várakozó szülők és kipirult arcú gyermekeik vették birtokukba. Utóbbiaknak egy közös tulajdonsága biztosan volt: színötös bizonyítványt vittek haza, így joggal reménykedhettek abban, hogy elnyerik lapunk valamelyik értékes díját Szín 5-ös játékunk sorsolásán.

1674 kisdiákot fotóztunk idén. Lapunk főszerkesztője, Szetey András köszöntőjében gratulált a tanulásban elért sikerekhez, kiemelve: az osztálytársak „stréberekhez" címzett csipkelődő megjegyzései általában irigységből fakadnak, mert kitűnőnek lenni jó.

Különösen így érezhették ezt azok, akiknek a neve a sorsolást végző [namelink name="Demeter Attila"], illetve Vargáné Fábián Ildikó kezébe akadt. A Gold Sun Travel ügyvezető igazgatója és a Printker Rt. kereskedelmi vezetője mellett tavalyi játékunk egyik nyertese, Pintér Dominika is beletúrt a nevezési lapokba – ő húzta ki a fődíj nyertesének nevét: a szerencse Bense Hajnalkának, a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola első osztályosának kedvezett.

A nyertesek

Lapunk Szín 5-ös játékának győztesei: 15 ezer forintos Printker vásárlási utalványt nyert Molnár Petra (Makó, Belvárosi Ált. Isk., 4/b), Nyári Balázs (Szeged, Juhász Gyula 1. sz. Gyakorló Ált. Isk., 1/a) és Horváth Nóra (Makó, József Attila Gimn., 5.). A Samsung mobiltelefont Répássy Róbert (Üllés, Fontos Sándor Ált. Isk., 4/a), a Cora Áruház Fuji digitális fényképezőgépét pedig Domsa Genovéva (Szeged, Dózsa György Ált. Isk., 4/a) vihette haza. Munkatársaink telefonon értesítik őket a napokban, csütörtöktől pedig közöljük mind az 1674 szín 5-ös kisdiák fényképét.

Hajnalka édesanyja éppen bevásárláshoz készülődött, mikor utolértük. A cekkerek helyett a jó hír hatására a szegedi buszt választották, s kisvártatva a Kölcsey utcai Mediterrán teraszra érkeztek, ahol Demeter Attilától és Németh Ildikótól, lapunk marketingvezetőjétől átvehették nyereményüket: egy Délmagyarország-ajándékcsomagot és egy négyszemélyes párizsi utat.

– Kicsit még sírt is, mikor megtudta hogy nyert. Azt hitte, azonnal kell indulnia – elevenítette fel az első percek izgalmait Hajnalka édesanyja, Benséné Bánki Klára, hozzátéve, nem nagyon hittek a sikerben.
Most pedig azon tanakodhatnak, a három testvér – a 11 éves Máté Pál, a 15 éves Rita és a 17 éves Judit – közül ki utazzon Hajnival, akire még a felfedezés élménye is vár: Disneylandről egyelőre annyit tud, hogy az „egy nagy vidámpark". Mikor a gyermekparadicsom nevezetességeiről, az Indiana Jones-hullámvasútról, az éneklő-táncoló hupikék törpikékről vagy a fantasztikus gömbmoziról meséltünk neki, felcsillant a szeme, bár a fejjel lefelé is közlekedő hullámvasúttól picit fél – mondta. Csakúgy, mint a repüléstől: még nem ült repülőgépen, igaz, külföldön már megfordult, de Ausztriába saját lábán kelt át.

Nem okozott ez neki gondot, mint ahogy a tanulás sem. Könnyű volt megszerezni a kitűnő bizonyítványt, csak a napköziben szokott tanulni. A jó bizonyítvány családi hagyomány, mindenki szorgalmas, Máténak is csupán egy négyes csúszott be – osztotta meg velünk, miközben kissé megilletődötten kortyolgatta limonádéját. Nyereményeit látva azért felvillanyozódott: lapunk szakácskönyve, a színházi látcső, a katicás bögre és a jojó is elnyerte tetszését. Utóbbival igen ügyesen bánt. – A rajz a kedvenc tantárgyam – adott magyarázatot, majd kijelentette, németet szeretne tanulni. Büszke osztályfőnöke, Rostás Istvánné biztos segíti majd ebben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!