Szeged és környéke

2007.07.01. 16:19

Húszéves a Magyar Rádió szegedi körzeti stúdiója

Tegnap volt pontosan húsz éve, hogy felavatták a Magyar Rádió szegedi körzeti stúdióját. A harmadik ikszbe lépő stúdió az elmúlt években mellékvágányra került, ezért szeptemberre komoly arculatváltozáson esik majd át – tudtuk meg Lovász Attilától, az MR regionális adásainak vezetőjétől.

Horváth Levente

„Magyar Rádió, Szeged" – hangozott el húsz évvel ezelőtt az első beköszönés az egykori ügyvédi palota megújított épületében. Az MR hatodikként megalakított vidéki stúdiójából azóta is mindennap hallható az azonosító. Igen ám, de a felmérések szerint manapság már alig-alig hallgatják a frekvenciát.

– A regionális adások mára mellékvágányra kerültek. A piac akkor változott meg, amikor megjelentek az első kereskedelmi csatornák, amelyek folyamatosan háttérbe szorították a közszolgálati rádiót. Az elmúlt tíz év a regionális rádiók mélyrepüléséről szólt – vallott önkritikusan Lovász Attila, az MR regionális adásainak vezetője.

Megtudtuk, hogy a szegedi stúdióban jelenleg is folyik egy komoly átalakítás, amelynek eredményét szeptemberre fogják érzékelni a hallgatók. – Olyan közszolgálati műsorstruktúrával szeretnénk ősszel előrukkolni, amely nyitott marad a térségi problémákra, de bármely korosztály számára hallgatható lesz – vázolta fel terveiket a vezető.
Lovász Attila szerint tovább kell erősíteni a szegedi körzeti stúdió régióközponti jellegét. – Szűkös sugárzási térképünk ellenére olyan városi rádiót kell kialakítanunk, ami mégis túlnyúlik Szeged határain és közvetíti az egész régióval kapcsolatos információkat is.

A stúdió jelenleg reggel három, délután mindössze két óra saját készítésű műsort sugároz, így a jövőben elengedhetetlen a saját adásidő bővítése.
Az újításokat az eddigi szakembergárdával tervezik, ahogy a vezető mondta: „A közrádió nem teheti meg, hogy egyik napról a másikra leváltja a munkatársait."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!