Szeged és környéke

2007.07.30. 16:19

Szegedi öbölátúszók

Csak az utolsó pillanatban döntötték el Nagymihályék, hogy próbára teszik magukat a Balatonfüred és Tihany közti hétvégi öbölátúszáson. A szegedi família nem várt sikert ért el a Wesselényi-emlékversenyen.

Csak az utolsó pillanatban döntötték el Nagymihályék, hogy próbára teszik magukat a Balatonfüred és Tihany közti hétvégi öbölátúszáson. A szegedi família nem várt sikert ért el a Wesselényi-emlékversenyen: a nagycsaládos kategóriában diadalmaskodtak. Az ötfős csapat, amelyet dr. Kovács Tímea ügyvéd, és két fia, a 13 éves Dimovics Dániel és a nyolcéves Dimovics Dávid, valamint unokahúga, Nagymihály Adrienn és nagynénje, dr. Zoltán Teodóra csongrádi fogorvos alkotott, a jó idő hatására határozta el, hogy indul a 3,5 kilométeres távon. Idén álltak először rajthoz. A gyerekek miatt választották ezt a távot a Balaton-átúszás helyett, mégis a fiúk viselték a legjobban a kihívást, hiszen edzésben vannak: az idősebbik vízilabdázik, a fiatalabbik pedig úszik.

A családban egyébként mindenki sportol legalább amatőr szinten, így szinte együtt haladtak, és mindössze tízperces különbséggel értek célba. Mintegy másfél órán át tempóztak a 23 fokos Balatonban. Az átúszás után Tihanyban pihenték ki fáradalmaikat: ott maradtak egy kicsit strandolni. Kár volt, így ugyanis hiába a győzelem, nem tudják, mit nyertek, mert lemaradtak a Füreden megtartott eredményhirdetésről. Az este meglepetése volt, amikor az interneten felfedezték, hogy ők a győztesek. Terveik szerint jövőre megpróbálkoznak az idén az öbölátúszással egy időben megtartott Balaton-átúszással is.

D. T. A.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!