Szeged és környéke

2008.08.05. 15:18

Szeged szinte minden panelpályázatot támogat

Szeged - Egy kivétellel minden beadott panelrekonstrukciós pályázatot támogat a szegedi önkormányzat, a beadványokat a minisztériumba továbbítják. A város idén 155 épületben 5191 lakás felújításához ad egyenként legfeljebb félmillió forintot.

Munkatársunktól

Idén 155 épületben 5191 lakás felújításához ad egyenként legfeljebb félmillió forintot, az állami dotáció szintén maximálisan félmilliója mellé – tudtuk meg Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester délelőtti sajtótájékoztatóján.

Ez annyit jelent, hogy a tavaly 185 épületnél kevesebb pályázó indult, de a lakóközösségek minden eddiginél többet költenek: összesen 6,75 milliárd forintot. A városi forráshoz az eddigiekhez hasonlóan az önkormányzat hitelt vesz fel.

A hét éve indult panelprogramban eddig 533 szegedi épület 18 ezer 618 lakása újult meg. Ezekre az önkormányzati, állami támogatással és az önerővel együtt 17 milliárd 560 milliót fordítottak. Így a 26 ezer 500 iparosított technológiával épült szegedi lakás 70 százaléka vesz részt a panelrekonstrukcióban.

Folytatódik a Szegedi Hőszolgáltató Kft. által kezelt városi KERET – azaz Komfortnövelő és Energia Racionalizálási Elvek a Távhőellátásban – nevű program, amelyben termosztatikus radiátorszelepre és költségmegosztóra lehet pályázni. Básthy Gábor igazgató elmondta, ezzel már 11 ezer lakásban a tényleges fogyasztás szerint fizetnek a lakók. Idén 1500, jövőre már 1000 pályázatot fogadtak el, átlagosan 6 százalékos önrésszel.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!