Szeged és környéke

2009.04.29. 23:36

Három napig ballag a vén diák

Szeged - Ballag már a vén diák Csongrád megyében is: 40 oktatási intézmény közül 16-ban – köztük 13 szegediben – ma délután csendül fel a Gaudeamus igitur.

Munkatársunktól

Az erdészeti szakközépiskolák már múlt szombaton elbúcsúztatták tanulóikat, de ma, holnap és szombaton rendezik a ballagások többségét. A makói Szent István Egyházi Gimnázium végzősei vehetik át virágjaikat legkorábban a mai napon, már délelőtt 9 órától. A munkanap délutánja pedig már Szegeden is a ballagás jegyében telik: 15 órától búcsúznak a ságvárisok, s még 17 órakor is kezdődnek ünnepségek.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete – az előzetes tervekkel ellentétben – nem hirdetett sztrájkot, így ez nem okoz fennakadást a rendezvényeken. Mint ahogy a munka ünnepe sem: három egyházi iskola, a szegedi piarista és a Karolina-gimnázium, valamint a makói Juhász Gyula református gimnázium diákjai is holnap búcsúznak. A hosszú hétvége második napjára is jut még ballagás: szombaton ünnepel a legtöbb, összesen 21 megyei intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!