Szeged és környéke

2009.10.08. 16:52

Chagall-képek Szegeden

Szeged - 112 Chagall-litográfiát nézhetünk meg Szegeden. A Pingvin Patikák támogatásával öt magyarországi nagyvárosban látható a tárlat – Szegeden október 16. és november 8. között, a REÖK-ben.

Bobkó Anna

Hétfőn érkezik Szegedre Marc Chagall 112 darabos kollekciója, amelyet a Pingvin Patikák jóvoltából láthat a Tisza-parti közönség. A csütörtöki sajtótájékoztatón Herczeg Tamás, a REÖK igazgatója elmondta: a Chagall-kiállításhoz csak a helyszínt adják, minden egyebet az országos hálózattal rendelkező patikalánc biztosít. Pászti Ágnestől, a kiállítás sajtófőnökétől megtudtuk: a törzsvásárlók öt városban – Békéscsabán, Kecskeméten, Szegeden, Szolnokon és Debrecenben – nézhetik meg a kártyájukkal gyűjtött pontjaikért a világhírű litográfiai alkotásokat. A magángyűjtő, Richard H. Mayer tulajdonát képező műveket a szervezők több mint 100 millió forint értékben biztosították. A litográfiák egyharmada bibliai témát dolgoz fel, de cirkusszal és Párizzsal kapcsolatos képeket is láthatunk majd.

Világhírű Chagall-litográfiák érkeznek Szegedre.

Világhírű Chagall-litográfiák érkeznek Szegedre.
A nagy érdeklődésre való tekintettel a csoportok Szegeden 350 forintért nézhetik meg a kiállítást. A szervezők célja, hogy minél több fiatalt csábítsanak a REÖK-be. Míg a többi nagyvárosban két hétig, Szegeden három hétig maradnak az alkotások. Az utolsó héten – az egyetemi őszi kulturális fesztiválhoz kapcsolódóan – diákigazolvánnyal ingyen látogatható a kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!