Szeged és környéke

2009.10.30. 16:35

Előzetesben az anyját megverő sándorfalvi férfi

Előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Városi Bíróság azt a férfit, aki szerdára virradó éjszaka bántalmazta édesanyját, s ennek következtében az idős asszonyt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba - közölte pénteken a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese.

Delmagyar.hu

Cseh Attila tájékoztatása szerint a Szegedi Városi Bíróság - az ügyészség indítványával megegyezően - pénteken elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, november 30-ig terjedően.

A végzés indokolása szerint ez a bűntett kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett cselekmény, ezért fennáll a szökés vagy az elrejtőzés veszélye. Emellett fennáll a bűnismétlés, illetve a sértett megfélemlítésével a bizonyítási eljárás meghiúsításának, megnehezítésének veszélye is. Megállapította továbbá a bíróság, hogy a gyanúsított ideiglenes munkahellyel rendelkezik és büntetett előéletű.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban elmondta: a 71 éves sándorfalvi asszonyt szerda délután szállították a mentők a szegedi klinikára. A nő testén verésnyomok voltak láthatóak, a bántalmazás következtében több bordája is eltörött és légmell is kialakult nála. A rendőrség az idős asszony fiát még szerdán gyanúsítottként őrizetbe vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!