Szeged és környéke

2010.05.18. 00:01

Első rockbulijára készül a 8 éves Peti

Szeged - Már növeszti a haját a nyolc és fél éves Tari Peti: a Tankcsapda-rajongó kisfiú első koncertélménye a 100 éves Délmagyarország szombati bulija lesz. Lapunk speciális teret biztosít a mozgáskorlátozottaknak.

Munkatársunktól

„Néha úgy hiányzik a Mari ruhája". Így fordította le magának a Tankcsapda Egyszerű dalának első sorát a 8 és fél éves Tari Péter – a fenti névre hallgatott kedvenc takarító nénije. Igaz, Lukács László és a debreceni rocklegendák egy kicsit másról – a marihuánáról – énekelnek, Peti mégis az egyik legelszántabb, s egyben legfiatalabb rajongójuk lett.

A másodikos fiú először Szegeden, a 100 éves Délmagyarország születésnapi szuperkoncertjén, május 22-én a Dóm téren látja majd először élőben kedvenceit. – Most már van annyi idős, hogy bátran el merem vinni egy rockkoncertre. Már régi vágya – meséli édesapja, Tari János, aki szentesi, de jelenleg a fővárosban dolgozik. Peti már lázasan készül: az új Tankcsapda-lemez dalait tanulja, és növeszti a haját – hogy egy napon igazi rockerként rázza a sörényét.

Lapunk szegedi ügyfélszolgálatain, a Gutenberg utcai irodában és a Sajtóházban is egyre nagyobb a nyüzsgés: tegnap délután Mangóné Réti Andrea fia kérésére szerezte be a tiketteket. 7990 a teljes árú, 4990 a kedvezményes, előfizetői jegy az ötórás szuperkoncertre.

Szombaton 18 óra 30 perctől a Magna Cum Laude finomabb muzsikáié a terep: Mező Misiék legnagyobb slágereik mellett olyan dallamokkal is készülnek, amelyek koncertjeiken ritkán vagy szinte soha nem csendülnek fel. Utánuk a rocközön: a Tankcsapda és Ákos is zúzós, terpeszállós bulit ígér – közös meglepetésprodukcióval.

– 20–25 mozgásfogyatékossággal élő társammal megyek a koncertre. Sajnos ritkán vehetünk részt ilyen nagy volumenű rendezvényen, mert nem megfelelők a körülmények. Meglepődve tapasztaltuk: a Délmagyarország arra is odafigyel, hogy könnyen megközelíthető, bejárható legyen a helyszín – fogalmazott Tóth Margit, a Csongrád Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnöke –, az akadálymentes mosdó mellett egy olyan részre van szükség, ahol a kerekes szék biztonságban megáll – sorolta. A társadalmi felelősségvállalás jegyében lapunk speciális teret és bejáratot biztosít a mozgáskorlátozottaknak. A színpaddal szinte szemben kialakított terepen biztonságosan meg tudnak állni kísérőikkel – Csongrádról, Hódmezővásárhelyről, Kiszomborról is érkeznek a szuperkoncertre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!