Szeged és környéke

2010.05.14. 19:12

Szuperkoncert: 7 kamion hozza a felszerelést a Dóm térre

Szeged - Húszméteres színpadon, 7 méteres LED-fal előtt, 40 robotlámpa fényében csap a húrok közé május 22-én 18 óra 30-tól a Dóm téren Ákos, a Tankcsapda és a Magna Cum Laude.

R. Tóth Gábor

Mindenki táncol – énekli majd Ákos május 22-én a Dóm téren. A megállapítás bizonyosan igaz lesz a szabadtéri játékok történetének első rockbuliján. Ez az első nézőtér nélküli buli a téren: valóban mindenki táncra perdülhet a Délmagyarország 100. születésnapjára rendezett, több mint 5 órás szuperkoncerten (kezdés: 18 óra 30 perc), amelyen először lép közösen színpadra Ákos, a Tankcsapda és a Magna Cum Laude.

Már épül a hatalmas, 20-szor 14 méteres színpad a koncert helyszínén. 7 kamionnyi felszereléssel érkezik Ákos stábja: három napba telik, mire helyére kerül a dóm tornyai alatt a hangtechnika, a kordon, a mintegy 40 robotlámpa és a 4-szer 7,5 méteres osztott LED-fal. A különleges, nagy felbontású kijelzőn a koncert alatt például a zenekar tagjait vagy a dalokhoz kapcsolódó animációkat láthatja majd a közönség – avatott be Kiss Zsolt, „Snoopy", a stáb műszaki vezetője. Nagyjából fél éve csiszolják a produkciót.

Közel egy hónapja tart a próbafolyamat, Ákossal együtt öt zenész áll majd a színpadon. – Nagyon készülünk. Élvezzük a játékot, ennyi év után is van bennünk izgalom, várakozás a teljesen megújult program kapcsán. Gondolunk azokra is, akik nem ismernek minden egyes dalt, csak a rádiós vagy klipes nótákat, de a vájt fülűeknek is tartogatunk néhány meglepetést, régi, kevesebbet játszott szerzeményeket. Minden egyes dalt áthangszereltünk ehhez a műsorhoz – fogalmazott lapunknak Ákos, aki tartja magát korábbi ígéretéhez: terpeszállós rockbulit ígér.

Bejárás. Mező Misi, Ákos és Lukács László a Dóm tér és a 100 éves Délmagyarország feelingjével ismerkedik. Fotó: Schmidt Andrea

Bejárás. Mező Misi, Ákos és Lukács László a Dóm tér és a 100 éves
Délmagyarország feelingjével ismerkedik. Fotó: Schmidt Andrea

„Terepen járó autók, ukrán végrehajtók, 30–40 milla meg egy-két fegyveres gorilla" – hadarta Ákos a héten rendezett, jó hangulatúra sikeredett közös próbán, Lukács László gitárkíséretével a Tankcsapda-slágert. Mező Misi pedig egy megafonba harsogta a majdani közös produkció sorait. – Erről túl sokat nem szeretnék még elárulni, legyen meglepetés. Eredetileg egy feldolgozáson gondolkodtunk, feljött egy Demjén-, illetve egy Piramis-dal ötlete, amiből aztán Lukács Laci javaslatára egy Ákos-dal lett – árulta el a 22 éves pályájának legnagyobb slágereivel készülő előadóművész, aki négygyermekes apukaként először Szegeden lép színpadra: május elsején megszületett lánya, Júlia.

– Óriási öröm egy új jövevény születése, és legalább annyi feladat is. Marci (12), Anna (8) és Kata (5) is nagy boldogsággal fogadta a kistestvér születését – számolt be a családi fejleményekről Ákos, aki nagy rajongója a szegedi halászlének. Biztosan nem hagyja ki a jövő héten sem.

Hangvadászat a Rádió 88-cal

Kovács Ákos, Lukács László és Mező Mihály hangját keresi hétfőtől péntekig a Rádió 88. Aki meghallja a Tankcsapda, Ákos vagy a Magna Cum Laude dalát, küldjön SMS-t a nevével a 06/30-30-30-188-ra: belépőt, CD-t nyerhet. Az SMS-írók közül valaki bekukkanthat a színfalak mögé is, találkozhat és fotózkodhat a szuperkoncert mindegyik sztárjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!