Szeged és környéke

2010.08.18. 23:42

Grillfesztivál - idén a rakparton

Szeged - Zavarta volna az újszegedi szabadtéri prózai előadását a tegnap kezdődött grillfesztivál, ezért került át idén a Huszár Mátyás rakpartra. <br>

Munkatársunktól

– A város szerint a grillfesztivál zavarná az újszegedi szabadtéri prózai előadását, ezért kellett idén a Huszár Mátyás rakpartra költöznünk – mondta el lapunknak Kozák Pál, a VIII. Nemzetközi Grillfesztivál főszervezője, akitől megtudtuk, az új helyszínen kevesebb kiállító fér el. Néhány grilles kiszorult a rendezvényről, a tervezettnél kevesebb induló vehet részt az amatőr grillszakácsok versenyén is.

A rakparton tegnap már állt a Torony tartószerkezete – jótékonysági Guinness-rekordra készül a Rádió Plusz a szegediek segítségével. Várják a söröskorsókat a fesztivál résztvevőitől. Ha sikerül a rekord, a szponzorok adományaiból a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt támogatják. Ma fél négytől kiderül, ki lesz a Pick Szeged kabalabikája – várják a jelentkezéseket a helyszínen. Este héttől a favágó-világbajnokság versenyzői tartanak Stihl-fűrészes bemutatót. A vasárnapig tartó rendezvény után hétfő reggel 6 órától adják vissza a forgalomnak a rakpartot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!