Szeged és környéke

2010.09.24. 23:23

Szegedi alkotók sikere a testvéri Cambridge-ben

Szeged, Cambridge - Szeged testvérvárosában, Cambridge-ben állították ki három fiatal szegedi alkotói képeit két hétig. Az egyetemhez kötődő művészeket Sófi József, a Sófi alapítvány létrehozója segítette.

Munkatársunktól

– Tájképeket kértek tőlünk, amelyeket tavaly válogattak ki a Szeged angol testvérvárosában, Cambridge-ben rendezett kéthetes augusztusi tárlatra – meséli Bubla Éva, a 25 éves, rajz szakot végzett festőművész.

– Tőlem több mint tíz hangulatkép szerepelt a belvárosi galériában, a 32 éves pszichológus, Márkus Róbert 6 mikroszkóp segítségével készített fotóját láthatta a közönség. Szakács Nóra 22 éves matematikushallgató pedig provokatívan saját félelmeit jelenítette meg a 6 fényképén. Sófi József, a szegedi tehetségeket támogató Sófi alapítvány létrehozója támogatta a bemutatkozást. A REÖK és az önkormányzat segített szállítani. A szereplés nagyon jól sikerült; az ottani polgármester nyitotta meg a bemutatót, másnap fogadást rendezett nekünk. Rádióinterjút készített velem a BBC. Egy hétig maradtunk, kihasználtuk a lehetőséget múzeumlátogatásra, városnézésre, és kollégákkal is tudtam találkozni – meséli Bubla Éva.

Szeged testvérvárosában, Cambridge-ben állították ki három fiatal szegedi alkotói (balról jobbra: Bubla Éva, Márkus Róbert, és Szakács Nóra) képeit két hétig. Fotó: DM/DV

Szeged testvérvárosában, Cambridge-ben állították ki három fiatal szegedi alkotói (balról jobbra: Bubla Éva, Márkus Róbert, és Szakács Nóra) képeit két hétig. Fotó: DM/DV

Egy londoni hangulatot ábrázoló festményére egy helyi vevő le is csapott, azt mondta, a szegedi festő által megragadott érzés nagyon közel áll az ő világához. Mielőtt a fiatal tehetségek külföldön bemutatkoztak, a REÖK-ben a cambridge-i Nicholas James Juett műveit nézhették meg a szegediek. Éva ez idő alatt elkalauzolta az angol festőt egy balatoni alkotótáborba, amely nagyon megragadta a vendéget. A folytatást közös kiállítással tervezik: a Balatonról, Angliában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!