Szeged és környéke

2010.10.25. 19:44

Csalóka Péter és az igazság - Weöres Sándor mesejátékát mától játsszák a kisszínházban

Szeged - A kisszínházban ma mutatják be – 10 és 14 órától is játsszák – a gyerekbérletekkel látható első produkciót, a Csalóka Pétert.

Munkatársunktól

Weöres Sándor mesejátékát [namelink name="Sándor János"] Jászai-díjas érdemes művész állította színpadra. A címszerepet a társulat új tagja, [namelink name="Rédei Roland"] alakítja, aki nemcsak játszik, hanem gitározik is az előadásban. Péter feleségeként [namelink name="Márkus Melinda"] mutatkozik be, a további szerepekben Flórián Antalt, Farkas Andreát, Bánvölgyi Tamást, Lazók Mátyást és Szívós Lászlót láthatják a nézők. A díszlet és a jelmez [namelink name="Molnár Zsuzsa"] munkája.

Rédei Roland Csalóka Péter és Márkus Melinda a Feleség szerepében a főpróbán. Fotó: Veréb Simon.

Rédei Roland Csalóka Péter és Márkus Melinda a Feleség szerepében a főpróbán. Fotó: Veréb Simon.
– Elsősorban kisiskolásoknak, 9–10 éves korig ajánljuk a produkciót, vagyis azoknak, akiknek Weöres Sándor gyerekverseit is szokás. Nem merem azt mondani, hogy családi színház, mert félreértik. A családi színház nekem azt jelenti: amikor elvittem a gyerekeimet a bábszínházba, ha jó előadás volt, okos dolgokat mondott, akkor nekem is szólt. Weöres Sándor versei izgalmas szövegek, kicsit másképp tudja érteni a felnőtt néző, mint a gyerek – mondja Sándor János, a produkció rendezője.

– Az eredeti szöveg bábjáték volt, amit odaillő Weöres-gyerekversekkel gazdagítottunk. Egy részüket megzenésítve hallhatják majd a nézők, a többi versként hangzik el. Ma sok mindenről sokat beszélünk, de túl keveset az igazságról. Miközben az igazság olyan egyszerű: ne ölj, ne lopj, ne csalj! Körbe lehet magyarázni, de mindennek ez az alapja. Weöres Sándor mesejátéka arról szól, ami a gyerekeknek ma is a vérükbe kellene hogy kerüljön: mi a tisztesség az életben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!