Szeged és környéke

2010.10.31. 11:18

Legyőztünk két rendőrkapitányságot és a közlekedési hatóságot is

Szeged – A megye legjobb sajtó-csapata lett a delmagyar.hu az MBB Segítők Közlekedési Versenyén. Részegen tántorogtunk és utánfutóval is tolattunk.

Segesvári Csaba

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága (MBB) közlekedési versenyt szervezett az MBB rendezvényeiről tudósítóknak, segítőiknek. Az autós ügyességi versenyszámokra számos csapat nevezett, a megye meghívott médiái – szegedma.hu, Rádió 88, VTV, Webrádió, MTV, akit kihagytunk és nem jött el, elnézését kérünk – közül a delmagyar.hu és a Rádió Plusz vállalta a megmérettetést.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság udvarán és az ATI Császárné Kft. termeiben tartott versenyen ügyességi feladatokkal mérték össze tudásukat a makói, a vásárhelyi, a szentesi, és a csongrádi rendőrkapitányság csapatai, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a szegedi tűzoltók, a katasztrófavédelem, a Rádió Plusz és a delmagyar.hu versenyzői.

Legyőztünk két rendőrkapitányságot is!. Az MBB versenye segítőknek és tudósítóknak. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


Hóláncszerelési versennyel indult a baleset-megelőzési bizottság napja, a szegedi tűzoltók abszolút fölénye már a kezdetekkor érződött. Csapatunk tisztességesen helyt állt: alig pár másodperccel maradtunk le a lánglovagok mögött. Az izgalmakat fokozandó az ATI Császárné Kft. utánfutós tolatással tette próbára a kisebbségben lévő úrvezetőket: rögtön látszott rajtunk, hogy ritkán járunk zöldséggel a piacra, tolatás közben több bóját is halálra ítéltünk. A 10 perces szintidőbe – amit alatt S alakban hátrafelé tolatva a szomszédos falat kellett elérni – minden versenyző belefért, bár néha az az érzésünk támadt, hogy a versenyzésre szánt Toyota Corolla kuplungtárcsája már kopófelület nélküli.

A könnyednek tűnő feladatok után a részegszemüveges vetélkedő várta a versenyzőket: a szervezők szétszórtak 20 darab érmét, és két pingponglabdát, amit erősen ittas, éjjeli szemüvegben kellett megtalálnunk, majd szétválogatva az asztalra tennünk. A szigorú zsűri szerint meglepően gyorsan és hatékonyan végeztünk a feladattal: eláruljunk, nem azért, mert minden héten az asztal alá isszuk magunkat. Ellenben az idáig remekelő szegedi tűzoltók megizzadtak a pénz és labdakutatással: úgy látszik tőlük is távol áll a részegség.

Legyőztünk két rendőrkapitányságot is!. Az MBB versenye segítőknek és tudósítóknak. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


Amíg a mentősök a 17 emeletes házban lépcsőztek, utolsó harcunkhoz készültünk, amit egy motoros szimulátoron vívtunk meg. Robogóztunk, egy ködös, autókkal zsúfolt városban. Az instruktor elárulta: számítsunk szabálytalankodó autósokra is. A záróvonalat többször átlépő, elsőbbséget meg nem adó autósok és kerékpárosok miatt kétszer is meghaltunk: annak ellenére, hogy alig 30-40-nel tötyörögtünk.

A nap zárásaként végre kiderült: az idén először induló kétfős delmagyar.hu csapata az előkelő ötödik helyen végzett. Megelőztük a csongrádi, vásárhelyi rendőröket, a közlekedési hatóságot, és legfőbb riválisunkat, a Rádió Pluszt is. Az élen a hivatásosok taroltak: a szentesi rendőrkapitányság harmadik, a szegedi tűzoltók második, és a makói rendőrkülönítmény az első helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!