Szeged és környéke

2010.10.27. 22:38

Ma is hatnak a Weöres-versek

Szeged - „Alva jár az Orbán,/ Tornyot visz az orrán,/ Trombitások ülnek benne/ Három szekér polyván..." – ezt és Weöres Sándor más népszerű gyermekverseit is elmondják a kisszínházban bemutatott mesejátékban, a Csalóka Péterben.

Munkatársunktól

Molnár Zsuzsa míves, szép székely kaput tervezett, amely a díszlet leghangsúlyosabb elemeként oldalra is nyitható-csukható. Passzolnak hozzá a népviseletre emlékeztető, stilizált mintákkal díszített, pasztellben tartott jelmezek. [namelink name="Sándor János"] rendező hisz a mese erejében, színészeit arra biztathatta: bátran, erős gesztusokkal rajzoljanak jellegzetes karaktereket. [namelink name="Flórián Antal"] mulatságosan hozza is a korlátolt, kapzsi Bíró, [namelink name="Farkas Andrea"] a rátarti Bíróné, [namelink name="Bánvölgyi Tamás"] a Kocsmáros figuráját.

Tetszett a gyerekeknek a Csalóka Péter a kisszínházban. Fotó: Veréb Simon

Tetszett a gyerekeknek a Csalóka Péter a kisszínházban. Fotó: Veréb Simon
[namelink name="Lazók Mátyás"] gólyalábakon is biztosan járó bábjátékos, gitáros mesélő, [namelink name="Szívós László"] sok humorral remek Huszár és Kisbíró. A címszerepet gitárral alakító-éneklő [namelink name="Rédei Roland"] jó érzékkel rögtön megtalálja a hangot a játékba bekapcsolódó gyerekközönséggel, Péter feleségeként Márkus Melinda csinoska – nem ártana, ha jobban lehetne hallani is.

[namelink name="Weber Kristóf"] zenéivel vagy csak önmagukban a Weöresversek – Ha a világ rigó lenne, Pletykázó asszonyok – mágikusan hatnak a legifjabb mai színházlátogató generációra is, így jó döntés volt az igazságkereső mesét a gyerekbérleti sorozatban műsorra tűzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!