Szeged és környéke

2011.04.19. 20:16

Jobbik: láncon tartották fogva a férfit

Szeged - A dóci fejleményekről tartott sajtótájékoztatót tegnap a megyeházán a Jobbik.

Munkatársunktól

[namelink name="Toroczkai László"], a párt megyei képviselője azt mondta: R. Gusztáv iszonyatos körülmények között, láncon tartotta fogva a férfit, elvette a nyugdíját is. A rabszolgaként kezelt férfinak sikerült megszöknie a – jobbikos képviselő megfogalmazása szerint – cigányklán vezetőjétől, R. Gusztávtól. A politikus közölte: ha távoznak a lovas rendőrök a dóci tanyavilágból, akkor a Jobbik által létrehozott gyepűőrség megkezdi működését két lovas járőrrel.

Ismert: [namelink name="Zagyva György Gyula"] jobbikos képviselő és harminc társa február végén egy dóci tanya elé sétált, amelynek tulajdonosa rendőri védelmet kért, és feljelentést tett. Zagyva akkor úgy nyilatkozott lapunknak: lemond mentelmi jogáról, ha eljárás indul ellene. Március végén arról tájékoztatott a rendőrség, hogy Zagyva és társai ellen csoportos garázdaság gyanúja miatt indult eljárás. Az ORFK elfogultság miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki az eljárás lefolytatására. Tegnap [namelink name="Nyikos Tamás"], a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője lapunknak elmondta: „az ügyben a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságot jelölték ki eljáró hatóságként, jelenleg fokozott ügyészi felügyelet mellett folyik a nyomozás. Az eljárás során gyanúsított kihallgatására nem került sor, jelenleg az érdemi információval rendelkező személyek kihallgatása zajlik". Tegnap Zagyva György Gyula megerősítette: ha eljárás indul ellene, kérni fogja a parlament mentelmi bizottságát, hogy adja ki a mentelmi jogát. Erről döntenie kell a T. Háznak. „Én biztosan megszavazom, hogy adják ki a mentelmi jogomat."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!