Szeged és környéke

2011.07.15. 22:29

Nagy feladat a megyéknek

Csongrád megye - A megyék hangolják össze a települések és a kormány fejlesztési elképzeléseit 2014-ig, a következő uniós költségvetési időszakig – erről állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök a megyei önkormányzatok vezetőivel.

Bakos András

A 19 megyei önkormányzati elnök és a kormányfő csütörtöki egyeztetésén arról volt szó, hogy új területfejlesztési koncepcióra lesz szüksége az országnak. Ez abban is segít, hogy a korábbinál hatékonyabban, gazdaságosabban lehessen fölhasználni a forrásokat.

[namelink name="Magyar Anna"], a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke lapunk kérdésére azt mondta, örült a megállapodásnak, amely feladatot ad az önkormányzatnak, szeret hosszú távra tervezni. Azért jó döntés bevonni a megyéket ebbe a munkába, mert azt, hogy mit érdemes fejleszteni, milyen, régóta létező problémát kell megoldani, mindenütt helyben tudják eldönteni leginkább. – Csongrád és Bács-Kiskun megye számára például a Homokhátság vízutánpótlásának megoldása égető feladat, mi érezzük, hogy ez itt mennyire fontos – mondta Magyar Anna.

Az elnök hozzátette: a megye fejlesztési koncepciójában az egyes települések tervei is ott lesznek, de a kormánynak is vannak elképzelései – például a munkahelyteremtés vagy az ifjúságvédelem terén –, amelyeket fontos érvényre juttatni. A helyi és a központi fejlesztési szándékot a megye tudja jól összehangolni – mondta Magyar Anna.

Korábban regionális alapon szerveződött a területfejlesztés Magyarországon, de mostanra bebizonyosodott, hogy az igazi középszint a megye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!