Szeged és környéke

2011.09.02. 16:23

Gyimesi: nincs több dugó a buszoknak

Szeged - A tanévkezdésre befejeződtek a Belvárosi híd újszegedi hídfőjénél a felújítási munkálatok, így a buszok gyorsabban juthatnak át a túloldalra, közölte Gyimesi László (Fidesz), városfejlesztési tanácsnok.

Munkatársunktól

A Torontál téren tartott sajtótájékoztatóján közölte: a beruházás 244 millió forintba került. A politikus elmondta: a hídfőnél korábban a reggeli csúcsforgalom idején komoly dugók alakultak ki, ami a tömegközlekedést is érintette. Ezentúl azonban a közösségi közlekedés gyorsabbá válik így a buszok akadálytalanul juthatnak el a hídfőnél kialakított megállókhoz, majd várakozás nélkül hajthatnak át a Tisza túloldalára.

Az utakon a lámparendszert alakítottak ki, ami az érzékelők miatt annyi gépkocsit enged fel a hídra, amennyi egyszerre át tud hajtani azon – tudatta [namelink name="Gyimesi László"]. Buszsávokat alakítottak ki a Székely és a Népkert soron, elbontottak és újjáépítettek 600 négyzetméter járdát, 600 méternyi közvilágítási hálózatot, 710 méter troli felsővezetéket, és áthelyeztek több megállót. Szeptember 12-ig befejeződik a lámpák összehangolása is.

* * *

Szeged polgármesteri kabinetjének közleménye

Gyimesi képviselő úr mai sajtótájékoztatóján elfeledkezett egy fontos információról: nevezetesen, hogy az általa „átadott" beruházás, az újszegedi hídfő közlekedési rekonstrukciója része annak a három éves, közel harmincmilliárdos tömegközlekedési nagyprojektnek, amelyért ő és fideszes képviselőtársai folyamatosan bírálták és támadták [namelink name="Botka László"] polgármestert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!