Szeged és környéke

2012.01.20. 14:23

Kitüntetett kultúra

Szeged sokszínűségének köszönhetően az ország és Európa kulturális központja. Európa ellen vét az, aki a kultúrát, a médiát, az oktatást, a közízlést egyen formába akarja kényszeríteni - fogalmazott Botka László a magyar kultúra napja szegedi ünnepségén a Korzó Zeneházban. <br>

Munkatársunktól

Szeged Kultúrájáért díjat, valamint a velejáró aranygyűrűt és díszoklevelet [namelink name="Hencz Péter"] orvos, Klebelsberg Kunó és az egyetem történetének kutatója, az Orvosi Hetilap, a Szeged folyóirat szerzője és a Délmagyarország levelezője, [namelink name="Majzik István"] a Bába és Társai könyvkiadó ügyvezetője, a Magyarnótaszerzők és Énekesek Dél-magyarországi Egyesületének elnöke, a Szegedi Írók Társaságának egyik alapítója, valamint [namelink name="Zombori László"] festőművész vehette át. Tizenegyen kaptak Kölcsey-érmet a szegedi kultúrát éltető tevékenységükért: [namelink name="Szekeres Ferenc"] grafikusművész, [namelink name="Lajosné Somogyvári Alice"] zongoraművész, tanár, [namelink name="Hollósi Zsolt"] író, újságíró, a Délmagyarország munkatársa, [namelink name="Máté-Tóth Andrásné"] közművelődési szakember; [namelink name="Vóna Györgyné"] könyvrestaurátor, [namelink name="Bozsó Antal"] népzenész, [namelink name="Laczi Ferencné Link Márta"] néptáncos, [namelink name="Kancsár Orsolya"] színművész és [namelink name="Szécsi Imre"] programszervező. [namelink name="Horváth Dezső"] író, újságíró, a Csongrád Megyei Hírlap, később a Délmagyarország munkatársa életművéért részesült a díjban. Kultúrapártoló tevékenységéért a Délmagyarország szerkesztőségének is Kölcsey-érmet ítéltek oda. A kitüntetést [namelink name="Sulyok Erzsébet"] főszerkesztő vette át.

A kultúra ünnepe Szegeden. Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!