Szeged és környéke

2012.01.31. 20:19

Máté Bence a jövő reménysége

Pusztaszer - Több mint 25 ezren voksoltak a Blikk által szervezett év embere internetes szavazáson. A jövő reménysége kategóriában a pusztaszeri Máté Bencére érkezett a legtöbb szavazat. A példaképnek tartott világhírű természetfotós tervei között egy bemutatóközpont megépítése is szerepel.

Bobkó Anna

Internetes szavazáson dönthettek a Blikk olvasói: ki legyen az év embere. Szavazataikat öt kategória öt-öt jelöltjére adhatták le. A jövő reménységei között immár másodszor szerepelt a pusztaszeri [namelink name="Máté Bence"]. A 26 éves természetfotós négy fiatal tehetséggel versengett a címért: [namelink name="Tárnok Zsolt"] 30 éves dizájnerzsenivel, aki szuperautókat tervez egy olasz manufaktúrának. Spohn Márton 22 éves molekuláris sejtbiológussal, a Magyar Természettudományi Múzeum 31 éves paleontológusával, Ősi Attilával, és a 15 éves Rapport Richárddal, aki négyévesen tanult meg sakkozni, majd 13 évesen, 11 hónaposan és 5 naposan teljesítette a nemzetközi nagymesteri normát.

Srí Lankáról is rendeltek Máté Bence könyvéből  (képgaléria)


A jelöltekre tíz napon át szavazhattak a lap olvasói: több mint 25 ezren voksoltak. Az év művésze [namelink name="Eszenyi Enikő"], Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező lett. Az év médiaszemélyisége [namelink name="Gundel Takács Gábor"] sportriporter, az év szakembere [namelink name="Zacher Gábor"] toxikológus, az év civil hőse [namelink name="Koleszár Balázs"]. A szenvedélyes motoros egy balesetben elvesztette a karját, azóta sorstársainak készít műkart. Találmánya révén többen is újra motorra ülhettek. A díjakat hétfőn adták át Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban. Az est háziasszonya 2010 civil hőse, [namelink name="Weisz Fanni"] siket modell volt.

Bencének nagyon jólesett, hogy a közönség szavazatai alapján kapta a díjat. Fotó: Karnok Csaba

Bencének nagyon jólesett, hogy a közönség szavazatai alapján kapta a díjat. Fotó: Karnok Csaba
– Nem egy szakmai zsűri, hanem a közönség szavazatai alapján kaptam a díjat, ez nagyon jólesik – fogalmazott Máté Bence, akit példaképként állít a Blikk a közvélemény elé. A díjra nemcsak eddigi eredményei, hanem jövőbeli tervei is érdemessé tették. A fiatal természetfotós ugyanis egy bemutatóközpont megépítését tervezi, amely iskolások ezreit fogadhatná évente. A központot a Kiskunsági Nemzeti Park területén szeretnék megépíteni, 2–3 éven belül – a környékben élő vadmadarakat figyelhetnék meg az érdeklődők.

Dokumentumfilm a természetfotós Máté Bencéről  (képgaléria)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!